Kruiden
Het begrip tuinieren is in de oudheid begonnen met het kweken van kruiden. Dit was in eerste instantie waar de tuinen mee werden gevuld. Kruiden die werden gebruikt voor hun geneeskracht maar ook voor hun smaak, om de smaak van de maaltijd wat op te leuken. Pas veel later kwamen er bomen voor de schaduw, de eerste tuinen stonden namelijk in het middellandse zeegebied, en planten die alleen voor de sier dienden.
Nog steeds is het leuk en aantrekkelijk om je eigen tuinkruiden te kweken en te gebruiken in de keuken. Het aanbod van kruidenplanten is dan ook enorm en er is een kruidenplant voor elke plek in de tuin en toepassing in de keuken te verkrijgen. Tuinkruiden worden gebruikt voor in soepen, sauzen, vlees en kip maar ook voor het maken van een heerlijke verse thee.
Kruiden planten in de tuin
Tuinkruiden zijn over het algemeen stevige groeiers en daarom is het helemaal geen probleem om het hele seizoen flink van deze planten te plukken en te oogsten. Sterker nog, ze worden er alleen maar frisser en mooier van.
Wilt u graag kruidenplanten kweken dan kan dat in de tuin, in bloembakken of zelfs in potten. Waar u ze in plant maakt ze over het algemeen niet uit als de grond maar voedselrijk en de standplaats maar niet te donker is, dan zullen de planten als vanzelf gaan groeien.
Het oogsten van tuinkruiden
Staan de kruidenplanten eenmaal op hun plaats dan kan het oogsten al vrij snel beginnen. Ben daar niet te bang voor want de groei van de meeste kruiden is, zoals gezegd, sterk genoeg om snel te herstellen.
Naast het gebruik in de keuken zijn de kruidenplanten ook nog erg decoratief en verspreiden vaak een heerlijke geur in uw tuin, genoeg redenen om snel eens te kijken op de volgende pagina’s welke kruiden bij u passen.